Team 1 begint met nederlaag

Op donderdag 12 oktober ontving het eerste team, net als vorig seizoen, het eerste team van Velp. Daar waar vorig jaar nog een gelijkspel behaald werd, gingen de Velpenaren nu met de volle buit (3-5) naar huis. Nog voor half negen kwam er een gelijkspel op het scorebord. Henk moest kiezen tussen zetherhaling of verder spelen in een mindere stelling. Hij koos voor de zetherhaling. Daarna behaalde Lukas een gedegen remise. Daarna kwamen we op achterstand. Arjen kon het uiteindelijk niet bolwerken tegen hun sterkste speler. Piet trok de stand vrij snel weer gelijk. Hij won kort na de opening een stuk en wist dit in het eindspel te verzilveren. Kort daarna moest Jan van Ham zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Pim trok daarna de stand weer gelijk. Hij investeerde twee stukken voor aanval. Zijn tegenstander zag door de veelvoud van varianten door de bomen het bos niet meer. Toen hij nog ook nog in tijdnood kwam, won Pim zijn geofferde stukken met rente terug. Daarna konden Jan van Bodegraven (door een penning) en Gerard (door een niet-ontwikkelde damevleugel) hun stellingen niet houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s