De Cirkel 2 – V.S.V. 3

Dinsdag 7 november. Het was somber, maar binnen was het gezellig. Team Arie ging naar de cirkel 2 van Eip Jansen. Klokken aan, telefoons uit en spelen maar. Arie kreeg het eerste ( terechte )  remiseaanbod, want er was niets meer uit de stelling te halen. De tweede remise volgde kort daarna tussen Rob en zijn tegenstander. Ook hier stond alles vast en wie ging forceren verloor.  Het bleef een tijdje 1-1, waarna Jaap-Hille een remise aannam, waarvan hij achteraf vond dat hij had kunnen winnen. Maar ja, achteraf… De eerste winst kwam van Mart-Jan, die zijn tegenstander duidelijk maakte dat er maar een was die ging winnen. Deze voorsprong duurde tot kwart over elf, toen moest ik capituleren. Ik had de hele partij al onder druk gestaan, verloor eerst een pion en daarna gaf ik er in het eindspel nog een weg. Tegen 3 verbonden pionnen kon ik niet meer op en zo was de stand weer gelijk: 2 1/2 – 2 1/2 . Ron was nog bezig en hij stond er prima voor: koning, paard en 3 pionnen tegen koning en paard. Zijn tegenstander spartelde nog wat tegen (zoals je dat doet in een osbowedstrijd), maar moest uiteindelijk de eer aan Ron laten, zodat we met een 2 1/2 – 3 1/2 overwinning weer naar huis gingen.

Ricus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s