VSV 2 – De Cirkel 2

Op donderdag 18 oktober speelden wij de eerste wedstrijd in de nieuwe SOS-competitie tegen een oude bekende, de Cirkel uit Ede. Rob van Oosterom schoot als een speer uit de startblokken en wist zijn tegenstander na een uur op de knieën te krijgen, kort daarna gevolgd door Arie die vanuit de opening de zware stukken afruilde en vervolgens met zijn tegenstander remise overeenkwam. Op de andere borden was net de opening achter de rug, zodat er flink gestreden moest worden voor kleine voordeeltjes. Jaap was de volgende die in een gekke partij met de winst aan de haal ging, zodat wij met 2 1/2- 1/2 aan de leiding gingen. Ik bood remise aan, maar mijn tegenstander wilde, begrijpelijk, nog even doorspelen. Toen echter Jan van Ham en Rob Leer hun partij winnend afsloten en Ron zijn tegenstander fopte door 1 zet eerder dan hij te promoveren met schaak en een ondekbaar matnet te weven was het met 5 1/2- 1/2 duidelijk dat wij aan het langste eind trokken. Mijn tegenstander accepteerde na een lange moeilijke partij remise en ook Martjan kreeg een remise-aanbod waar hij zeker niet ontevreden mee was. Al met al een droomstart met 6 1/2- 1 1/2 voor team Arie.

Ricus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s