Informatie

Al jaren schaakervaring, of juist beginnend schaker? De Veenendaalse schaakvereniging heeft voor elke schaker wat te bieden. Kom gerust eens langs op de verenigingsavond of neem contact met ons op via het contactformulier. We staan je graag te woord! Vragen? Neem dan hier gerust contact met ons op.

Jeugd

De Veenendaalse Schaak Vereniging heeft een bloeiende jeugdafdeling. Bij de club spelen jongens en meisjes vanaf ongeveer 5 jaar. Wekelijks krijgt de jeugd eerst schaakles van onze schaaktrainers. Daarna wordt er gespeeld in een interne competitie. De jeugd schaakt van 18:30 uur tot uiterlijk 20:15 uur op de donderdagavond. Ook wordt er door de ervaren jeugd eens per maand gespeeld tegen de senioren van de club. Zodoende wordt de uitdaging voor deze jeugdspelers vergroot en de onderlinge band binnen de vereniging versterkt.

Naast de interne competitie wordt er door de schaakvereniging toernooien georganiseerd waaraan de jeugdleden deel kunnen nemen, zoals het Martien-Rood-toernooi en het Broodje-Worst-Toernooi. Ook is er voor de jeugd regelmatig gelegenheid om aan  andere wedstrijden mee te doen die veelal op zaterdag of in schoolvakanties plaatsvinden.


Senioren

Gedurende het hele seizoen wordt er een interne competitie gespeeld op donderdag-avond en start om 20:15 uur. Spelers tekenen hiervoor in om uiterlijk 20:05 uur bij de intern wedstrijdleider. Gestreefd wordt naar serieuze maar ook gezellige interne competitie. Vaak wordt de avond afgesloten aan de gezellige bar van het Café Sporthal-West.

Een aantal speel-avonden staat in het teken van het snelschaak- en rapidkampioenschap. Het seizoen wordt afgesloten met het Open Veens, waaraan naast de leden ook veel schakers uit de regio meedoen.

Er wordt ook regionaal in teamverband gespeeld in de regionale SOS- en de landelijk KNSB-competitie. Naast de VSV-avond is er dagschaak mogelijk op maandagmiddag voor de oudere schakers. Dit vindt plaats vanaf 13:30u in activiteitencentrum ‘De Kleine Beer’, Poolster 162.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s