Informatie

Bent u of ben jij ook geïnteresseerd in schaken? Kom dan eens meespelen! Wij bieden leuke schaakervaringen voor alle leeftijden.

Jeugd

De Veenendaalse Schaak Vereniging heeft een bloeiende jeugdafdeling. Bij de club spelen jongens en meisjes vanaf ongeveer 5 jaar. De jeugd krijgt wekelijks training volgens het in schaakkring vermaarde stappenplan. Daarna wordt er gespeeld in een interne competitie. De jeugd schaakt van 18:30 uur tot uiterlijk 20:15 uur op de donderdagavond. Ook wordt er eens per maand gespeeld tegen de senioren van de club. Zodoende wordt de uitdaging voor de jeugd vergroot en de onderlinge band binnen de vereniging versterkt.

Naast de interne competitie zijn er allerlei toernooien waaraan de jeugdleden deel kunnen nemen, zoals het Martien-Rood-toernooi en het Broodje-Worst-Toernooi. Ook is er voor de jeugd regelmatig gelegenheid om aan externe teamwedstrijden mee te doen die op zaterdag plaatsvinden. Vragen? Neem dan hier gerust contact met ons op.


Senioren

Gedurende het hele seizoen wordt er een interne competitie gespeeld op donderdag-avond en start om 20:15 uur. Spelers tekenen hiervoor in om 20:00 uur. Vaak wordt de avond afgesloten in de gezellige bar van het Café Sporthal-West. Gestreefd wordt naar optimale deelname aan de interne competitie. Ook kan men eens per maand spelen tegen een jeugdlid van de vereniging, en is er regelmatig training voor wie dit wilt.

Een aantal speel-avonden staat in het teken van het snelschaak- en rapidkampioenschap. Het seizoen wordt afgesloten met het Open Veens, waaraan naast de leden ook veel schakers uit de regio meedoen.

Er wordt ook regionaal in teamverband gespeeld in de SOS en KNSB -competitie. Naast de VSV-avond is er dagschaak mogelijk op maandagmiddag. Dit vindt plaats vanaf 14:00u in activiteitencentrum ‘De Kleine Beer’, Poolster 162. Vragen? Neem dan hier gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s